top of page

Onze label en onze site : uw oplossing tegen malafide, valse stielmannen en oplichters. Laat u niet vangen!

Opgelet voor malafide dakwerkers

De lokale politie Voorkempen wijst erop dat er in de regio oplichters actief zijn die dakreparaties en/of dakreinigingen aanbieden.

Ze maken bewoners wijs dat hun dak dringend onderhoud nodig heeft en vervolgens verplichten ze hun slachtoffers om vooraf duizenden euro’s contant te betalen. De politiezone Voorkempen adviseert om niet in te gaan op dit voorstel.

De voorbije maand heeft de lokale politie Voorkempen al enkele meldingen ontvangen van inwoners uit de politiezone omtrent mannen die hun diensten aanboden om dakreparaties of dakreinigingen uit te voeren. Meestal worden eigenaars benaderd door enkele klusjesmannen die in voertuigen met Engelse of Ierse nummerplaten rondrijden.

Onlangs werd er zo nog een bejaard koppel opgelicht in Brecht voor 65.000 euro inzake dakwerken die uiteindelijk niet werden uitgevoerd. Een van de klusjesmannen belde aan en maakte de bewoners wijs dat het dak dringend gerepareerd of gereinigd moest worden. Tegelijkertijd kropen er al andere mannen op het dak die de roofing begonnen te verwijderen. Het koppel betaalde verschillende keren duizenden euro’s aan één van de mannen. De bewoners werden achtergelaten met een dak dat niet gerepareerd was en vol met afval lag.

NINOVE - 

De politie van Ninove waarschuwt voor malafide dakwerkers, vermoedelijk van Ierse afkomst, die sinds kort ook in onze regio hun slag proberen te slaan. De oplichters gaan van deur tot deur en gebruiken telkens dezelfde modus operandi. “Ze spreken Engels en bieden de bewoners aan hun dak vrij te maken van mos en groene aanslag. Op het einde van het gesprek vragen ze meteen een voorschot in cash geld”, zegt Geert De Bisschop van de Ninoofse politie. Niets ondertekenen is de boodschap. “Het ondertekenen van een offerte of zelfs het meteen laten aanvatten van de werkzaamheden kan als een goedkeuring van de overeenkomst beschouwd worden. Wij raden aan om, al deze mensen zich bij u thuis aanbieden, zo snel mogelijk contact op te nemen met onze 

Oplichter (zonder diploma) speelt plastisch chirurg. (HLN7dec2017)

Als het van het parket in Mechelen afhangt, vliegt Stefaan D.B. binnenkort voor twintig maanden de gevangenis in. Hij deed zich lange tijd voor als

plastisch chirurg, terwijl hij zijn secundair onderwijs niet eens had afgemaakt. Hij deed zich voor als plastisch chirurg terwijl hij zelfs geen secundair diploma heeft, laat staan een universitair. Op zijn woning hing een plamet daarop de vermelding dat hij dokter was, er werd een dokterstas en verschillende attributen gevonden en op zijn Facebook- en LinkedInpagina stond vermeld dat hij dokter was in een ziekenhuis”, ging Van Ingelgem verder.

​

​

​

Politie Harelbeke

Diverse bedrijven in de regio Kortrijk werden al benaderd door een groepje Engelse asfalteerders. Ze bieden hun werkzaamheden tegen sterk verminderde prijzen aan. Blijkt echter dat het hier gaat om asfalt van inferieure kwaliteit. Kort geschetst giet men een laag teer en wordt er vervolgens steenslag op aangebracht. Deze werkwijze voldoet totaal niet aan hetgeen wij verstaan onder asfalt. Meestal is er door de klant op voorhand reeds een deftig voorschot betaald en voelt deze zich dan ook bedot. Er wordt dan ook geadviseerd om niet met de Engelsen in zee te gaan.

Laat je niet vangen door malafide (Engelse) klusjesmannen

 

Antwerpen

De politie van Antwerpen waarschuwt voor onbetrouwbare Engelse klusjesmannen. Ze doen zich voor als behulpzame kerels die tegen een spotprijsje hun diensten aanbieden. Maar in werkelijkheid zijn ze uit op je geld en zadelen ze je op met nog meer problemen.

Gedeputeerde: 'Helft asbestverwijderaars is malafide'

​

De helf van het aantal bedrijven dat asbest verwijdert, is malafide. Met die schatting komt gedeputeerde Daan Prevoo na overleg op het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De bedrijven werken zonder certificering en houden zich niet aan de regels.

Dumping
Daardoor lopen niet alleen de werknemers gevaar; ook is niet duidelijk wat er met het verwijderde asbest gebeurt. Volgens Prevoo wordt het mogelijk in de natuur gedumpt, begraven of naar België gebracht.

'Malafide taxichauffeur' reed toeristen voor 485 euro van Schiphol naar Amsterdam

Een taxichauffeur eiste 485 euro van toeristen die hij van Schiphol naar Amsterdam bracht. Hij vergrendelde de auto toen ze niet betaalden, waarop de passagiers een ruit stuksloegen en naar buiten klommen. Donderdag stond de chauffeur voor de rechter.

Wat met malafide aannemer/ ramenleverancier? Wie kan ik contacteren?

​

Hallo

Na maanden van miserie moet het ons van het hart.

Maar wat doe je met leveranciers die niet leveren, of komen opdagen ? En het voorschot is betaald?

Je kan niet veel doen, behalve een advocaat onder de arm nemen. Dat hebben we gedaan en we het is tot een zaak gekomen die we hebben gewonnen.

Ondertussen hebben we ons geld nog steeds niet terug gezien. Maar wat veel erger is, ondertussen is hij een nieuwe firma begonnen. En blijkbaar is dit niet de 1e keer dat hij dit doet. Hij blijft steeds malifide bedrijfjes oprichten.

Met andere woorden, hij krijgt van de staat de mogelijkheid om steeds nieuwe mensen te bedotten.

Via Via heb ik al een aantal mensen gevonden die bij dezelfde firma hetzelfde zijn tegengekomen, maar er zijn er zeker nog veel meer.

Waar kan ik die bereiken? Hoe kan ik ze bereiken?

We moeten de oplichters in het Lyme-circuit dringend een halt toeroepen'

'Er duiken steeds meer meldingen op van patiënten met ernstige complicaties tijdens behandelingen voor 'chronische Lyme'', schrijft neuroloog in opleiding Wietse Wiels. 'Het is hoog tijd om de oplichters en charlatans van het Lyme-circuit een halt toe te roepen.'

Bedrijven dupe van gehaaide oplichters: 'Ik ben 55.000 flessen wijn kwijt'

​​

Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen weken slachtoffer geworden van een groot internationaal fraudenetwerk. De fraudeurs deden zich voor als vertegenwoordigers van gerenommeerde bedrijven, bestelden grote hoeveelheden wijn, tv's en airco's en vertrokken dan met de noorderzon zonder een cent te betalen.

Van 21 Europese bedrijven is zeker dat ze zijn opgelicht, blijkt uit een rondgang van RTL Z. Ze hebben schadeposten uiteenlopend van 19.000 euro tot 750.000 euro. Een voorzichtige schatting gebaseerd op schadebedragen die bij de redactie bekend zijn, levert een totaalbedrag op van miljoenen euro's.

Ook twee Nederlandse bedrijven werden slachtoffer van de fraude. Wijnhandelaar Delta Wines uit Waddinxveen en leverancier van koelapparatuur Smith-Holland uit Spijkenisse zijn opgelicht voor respectievelijk 100.000 en 70.000 euro. In Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal zijn vergelijkbare gevallen gemeld.

Malafide boekhouder

Hoe zorg je ervoor dat de boekhouder die jij hebt uitgekozen niet van dat slag is? Hoe herken je de malafide boekhouder? Nou, eigenlijk niet dus. Dat is een beetje het probleem. Boekhouders en belastingadviseurs zijn vrije beroepen. Iedereen kan in principe een administratiekantoor beginnen. Het ministerie van Financiën zegt dan ook dat ze mensen niet te kunnen waarschuwen voor louche boekhouders. ‘Particulieren en ondernemers blijven altijd zelf verantwoordelijk voor hun belastingaangifte. Ook als zij daar de hulp van een adviseur voor inschakelen.’ Ook de belastingdienst heeft wettelijk geen mogelijkheden om toezicht te houden op de kwaliteit van adviseurs.

Let op voor brieven van malafide bedrijven

​

Het was even geleden, maar de laatste tijd circuleren er weer brieven van malafide bedrijven. Ze doen zich voor als de eigenaar van je domeinnaam of vragen om je domeinnaam tegen betaling toe te voegen aan een register. Negeer dit soort brieven!

Vorig jaar al stuurde het "Belgisch Internet Register" duizenden eigenaars van een domeinnaam een brief met de post waarin ze voorstellen om de domeinnaam toe te voegen aan een register. Er kwam heel wat reactie op deze brief die van een Duits bedrijf afkomstig bleek te zijn, en zowel UNIZO als DNS.be riepen op om deze kwaadwillige brief te negeren. Helaas zijn er de laatste weken nieuwe versies van de brief gestuurd.

Een andere brief is afkomstig van "Network Mediagroup Corp.", een Canadees bedrijf. Ze sturen een betaalherinnering voor diensten die helemaal niet werden aangevraagd (zoals de registratie van je domeinnaam voor de TLD's .info, .name en .biz), zogezegd om te voorkomen dat deze "bijna gekaapte domeinnamen" in handen zouden komen van mensen met slechte bedoelingen.

Elektriciteitsleverancier Luminus heeft gisteren gewaarschuwd voor malafide verkopers die zich aan huis aanbieden met leveringsvoorstellen. Dat gebeurde de voorbije dagen in Izegem en Middelkerke.
 

Elke keer zegden de verkopers dat ze Luminus vertegenwoordigen. Volgens een woordvoerster van Luminus vroegen de verkopers een papier te ondertekenen en schreven ze de identiteitskaart over van de mensen waar ze aanbelden.

Luminus, de op een na grootste energieleverancier in België, zegt dat het niets te maken heeft met dergelijke verkooppraktijken. Luminus verkoopt geen leveringscontracten op deze manier en heeft geen huis-aan-huis verkoopploegen, stelt een woordvoerster van de elektriciteitsleverancier.

Opletten voor oplichters met potten en pannen

​

De afgelopen week kreeg de Leuvense politie twee klachten binnen van Leuvenaars die opgelicht werden bij de aankoop van een pannen-, kookpotten- of messenset.De slachtoffers betaalden tot 1500 euro voor een pannenset die van zeer slechte kwaliteit is of zelfs gewoon nep. De politie wil iedereen die een pannenverkoper aan de deur krijgt waarschuwen om extra alert te zijn en onmiddellijk te bellen.

De valse leurders gaan zeer uitgekiend te werk, ze zijn steeds zeer net gekleed, rijden met een dure wagen en hebben zelfs een betaalterminal bij. Het ziet er dus allemaal erg professioneel uit, maar hun enige bedoeling is om je bankrekening lichter te maken. De oplichters gebruiken verschillende smoesjes, ze komen ofwel net van een beurs en willen hun overschot aan een spotprijsje verkopen ofwel moeten ze diezelfde dag nog het vliegtuig nemen en mogen ze met de messen niet op het vliegtuig.

Meldpunt FOD Economie signaleert nieuwe vorm van oplichting: fraude met facturen

20.000 Belgen dienden het afgelopen jaar een klacht in bij het nieuwe meldpunt van de FOD Economie. Dat schrijft De Standaard. Iets minder dan 1.700 van die klachten gingen over fraude door ‘spook’facturen. Dat is een nieuwe vorm van oplichting waarbij de fraudeurs facturen onderscheppen en het rekeningnummer veranderen. Zo betaalt het slachtoffer aan de oplichters in plaats van aan de verzenders.

Sinds februari kan u als consument of bedrijf melding maken van bedrog, fraude, misleiding of oplichting op het gloednieuwe meldpunt meldpunt.belgie.be van de FOD Economie. “Vervolgens krijgen de mensen meteen antwoord met advies en tips over waar ze terechtkunnen”, vertelt woordvoerster Chantal De Pauw. “We lossen geen individuele klachten op, maar reiken wel oplossingen aan en verwijzen de mensen door naar de juiste contactpersonen.”

Valse advocaat riskeert boete van 1.200 euro

​De 33-jarige Hubert F. uit Sint-Truiden riskeert een boete van 1.200 euro, omdat hij zich valselijk uitgaf als advocaat, notaris en gerechtelijk deurwaarder. “De Hasseltse stafhouder van de balie heeft klacht ingediend”, vertelde de procureur. “De beklaagde maakte via een website reclame voor zijn diensten. Volgens hem was het alleen om zich te amuseren en heeft er niemand daadwerkelijk op gereageerd.” De Truienaar kwam niet opdagen voor een verhoor en stuurde gisteren ook zijn kat naar de rechtbank. De man werd al vaker veroordeeld voor allerlei gesjoemel. Zo kreeg hij eind vorig jaar nog achttien maanden cel voor oplichting met verzekeringspapieren. De dertiger deed zich toen voor als verzekeringsagent en stelde valse groene kaarten op. Vonnis op 28 juni. (ERS)

Villa in Mallorca blijkt te mooi om waar te zijn: gezin is geld én vakantie kwijt

​

BRUGGE / LISSEWEGE - 

Voor een gezin uit het West-Vlaamse Lissewege (Brugge) is de zomervakantie nu al in mineur begonnen. Via verhuursite Airbnb werd Nathalie Mortelmans voor bijna 2.000 euro opgelicht: weg geld en weg vakantiehuis. “Het enige wat we kunnen doen, is anderen hiervoor waarschuwen.”

Een villa met zwembad en zicht op zee in het Spaanse Mallorca: daar zouden het gezin van Nathalie Mortelmans en dat van haar schoonbroer, acht personen in totaal, deze zomer hun vakantie doorbrengen. Ze had het vakantiehuis gevonden via verhuursite Airbnb en contact opgenomen met de verhuurder. “Via de website hadden we de verhuurder een aantal vragen gesteld. Om alles vlotter te laten verlopen, vroeg ze mijn gsm-nummer om rechtstreeks te kunnen communiceren”, zegt Nathalie, die niet veel later een mail met betaalinformatie ontving en uiteindelijk ook 1.988 euro overschreef. En toen viel alle communicatie stil en verdween ook de advertentie van de website. Na contact met de helpdesk wist Nathalie ook waarom: ze was opgelicht. De e-mail met betaalinformatie bleek niet afkomstig van Airbnb, die bij boekingen altijd optreedt als tussenpersoon, maar wel van de corrupte verhuurder zelf. Die had een originele mail van Airbnb gekopieerd, er een ander bankrekeningnummer op geplakt en zich na betaling uit de voeten gemaakt.

Klacht indienen

En de villa? Die heeft naar alle waarschijnlijkheid nooit te huur gestaan, laat staan dat de oplichter er de eigenaar van is. Resultaat: weg 1.988 euro en weg vakantiehuis. En tot overmaat van ramp waren ook de vliegtuigtickets al betaald. Nathalie is niet alleen kwaad op de oplichters, maar ook erg ontgoocheld is in Airbnb.

“Ze bevestigen de fraude, maar laten je daarna volledig aan je lot over. We gaan nog klacht neerleggen bij de politie, ook al weet ik dat we juridisch geen poot hebben om op te staan. We zijn ons geld kwijt, en het enige wat we nog kunnen doen, is anderen waarschuwen voor deze malafide praktijken.”

Bij Airbnb klinkt het dat het bedrijf op verschillende manieren misbruik zoveel als mogelijk wil voorkomen. Zo krijgen gebruikers waarschuwingen, en sporen computers verdacht gebruik van de site op. “Maar de beste raad is: blijf altijd op het Airbnb-platform. Dan zit je safe”, zegt een woordvoerder. Ondanks alles blijven de gezinnen niet bij de pakken zitten. “De vluchten zijn geboekt, dus zoeken we naar een andere vakantiewoning, in dezelfde omgeving, voor dezelfde periode en aan een betaalbare prijs.”

De Federale overheidsdienst Economie heeft een lijst met 57 namen van malafide firma’s vrijgegeven. Het gaat om bedrijven die bijvoorbeeld valse facturen opstellen. Zo kregen veel ondernemingen en zelfstandigen de afgelopen maanden een brief en een rekening in de bus met het verzoek de domeinnaam van hun website dringend te betalen.

De meeste klachten (124) over oplichting met domeinnamen gaan over het bedrijf BE Domein Host. Ze bellen bedrijven om naast hun website die eindigt op .be, ook domeinnamen die eindigen op .net of .biz te kopen en sturen onterechte facturen. 
Ook valse reclameronselaars incasseren onterecht geld. Ze bieden reclameruimte in een catagolus, zogezegd voor een goed doel. Maar dat goede doel is meestal twijfelachtig. Tot slot zijn er bedrijven die ondernemers per e-mail, brief of fax verzoeken hun adres te corrigeren. Wie daarop ingaat, sluit onwetend een duur contract af voor twee of drie jaar zonder dat daar iets tegenover staat of sturen gewoon een valse factuur.

Consumentenorganisatie Test Aankoop waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting: malafide slotenmakers komen uw slot repareren, maar vragen zes tot tien keer de prijs. En de kans dat je bij zo iemand uitkomt, is ook behoorlijk groot. Want als je googelt, staan ze vaak bovenaan de zoekresultaten, omdat ze veel geld pompen in advertenties.

Consumentenorganisatie Test Aankoop krijgt dit soort klachten steeds vaker te horen. De slotenmakers die wel ter goeder trouw zijn vragen dat hun beroep erkend wordt om oplichting tegen te gaan.

Als je een slotenmaker zoekt via internet, check je best altijd op de website of er een adres en lokaal telefoonnummer op staat. Bespreek ook vooraf de prijs en zorg er voor dat je die op papier zet.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en zijn collega op Middenstand Willy Borsus (MR) ondernemen stappen tegen oneerlijke vastgoedmakelaars. Voor gedupeerden wordt het binnenkort mogelijk om een gerechtelijke spoedprocedure op te starten voor bewarende maatregelen tegen malafide makelaars, om te voorkomen dat ze nog meer slachtoffers maken. Die informatie komt bovendien op de website van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars BIV, waar ze voor iedereen zichtbaar is.

Opgelet voor nieuwe malafide praktijk in vastgoedland

​

Er duiken in vastgoedland steeds vaker verhalen op van een nieuwe malafide praktijk: de zogenaamde ripdeals in het buitenland.

Daarbij stellen oplichters zich vaak voor als internationale investeerders die een aantrekkelijk aanbod willen doen. Meestal gaat het om panden die in een hogere prijsklasse gelegen zijn en al wat langer op de markt staan. De oplichters laten weten de vraagprijs te betalen en zelfs nog extra voordelen te willen geven. In veel gevallen komen de kandidaat-kopers de woning zelfs niet bezichtigen en nemen ze rechtstreeks contact op met de eigenaar. De makelaar proberen ze buiten de onderhandelingen te houden.

MALAFIDE AANNEMER, WAT KUNNEN WE DOEN?

Hallo,

Ik schets even onze situatie:

Eind april startten de verbouwingswerken in ons huis met een aannemer die ons correct leek.

De werken vlotten goed, dus tot daar geen problemen.

Eind juni vroeg de aannemer een nieuwe voorschotfactuur te betalen, van 5000€.

Hij drong daarop enorm aan om dat in orde te brengen.

Op 23 juni ontving hij zijn factuur en op maandag 26 juni vielen de werken stil.

Sindsdien is er niets meer gebeurd in huis maar is hij wél weg met onze centen!

Bovendien blijkt nu dat de uitgevoerde werken niet gebeurden via de regels van de kunst: gyproc wanden komen gewoon los, laminaat komt overal omhoog, afwerkingen gebeurden niet enz...

We ontdekten ook via via dat deze aannemer blijkbaar op de mutualiteit staat, zijn kompanen in het zwart uitbetaald en onder voorwaarden vrij is uit de gevangenis.
Het is zelfs maar de vraag of hij facturen mocht uitschrijven en BTW mocht innen.

We hebben druk gezet om onze centen terug te krijgen, maar er gebeurt niets.

Onze laatste optie is klacht in te dienen.

Iemand die ook zo'n situatie meemaakte?

We zijn ten einde raad.

WORDT U ONGEVRAAGD GECONTACTEERD DOOR EEN VENNOOTSCHAP? STELT ZIJ U EEN NIET TE MISSEN BELEGGING VOOR? OPGELET VOOR “BOILER ROOMS”!

De FSMA blijft klachten ontvangen van consumenten die geld hebben belegd bij “boiler rooms”. Zij waarschuwt het publiek daarom opnieuw voor dat soort fraude. De fraudeurs bieden steeds diversere producten en diensten aan en richten zich daarbij vooral tot de zaakvoerders en bestuurders van vennootschappen.

Test-Aankoop waarschuwt voor Nederlandse oplichters die gratis vliegtuigtickets beloven

Sinds enkele maanden zijn er in ons land Nederlandse oplichters aan het werk die mensen geld proberen af te troggelen met de belofte van voordelige of gratis vliegtuigtickets. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De oplichters gaan agressief te werk en bestoken slachtoffers met mails, sms'en en telefoontjes om ze onder druk te zetten. Test-Aankoop en het Europees Centrum voor de Consument (ECC) hebben samen al meer dan 100 klachten ontvangen.

De oplichters bellen slachtoffers op met een aanbod van websites als "Shop & Fly" of "BeterPrijs" en de belofte van voordelige of zelfs gratis vliegtuigtickets. Wie ingaat op het voorstel om een mailtje te krijgen met meer informatie, ontvangt echter een rekening van 76 euro, ook al is er geen contract getekend.

Vervolgens worden de slachtoffers bestookt met mails, sms'en en telefoons om hen onder druk te zetten om snel te betalen. Er is zelfs sprake van incassobrieven die toegestuurd worden. Sommige slachtoffers voelen zich daardoor zo geïntimideerd dat ze betalen.

OPLICHTERS GEVEN ZICH UIT VOOR MICROSOFT-MEDEWERKERS

 

Het is al meer dan een jaar geleden dat er voor het eerst melding werd gemaakt van fraudeurs die zich uitgeven voor Microsoft-medewerkers.
Deze oplichters bellen hun slachtoffer om te melden dat hun computer gehackt is of dat er een virus op hun computer staat. Ze bieden bereidwillig hun diensten aan om dit probleem op te lossen.

De oplichters proberen de slachtoffers gegevens te ontfutselen of laten hen naar een bepaalde website surfen. Op die manier trachten ze de controle te krijgen over de computer van het slachtoffer.

De volgende stap is dat men vraagt geld over te maken via instanties zoals Western Union, vooraleer ze de herstelling uitvoeren. Vaak zijn de slachtoffers tot 1.000 euro kwijt en daarbij nog kosten aan de computer...

Wat te doen wanneer je wordt opgebeld door een "Microsoft-medewerker"

Eerst en vooral is het belangrijk niet in te gaan op deregelijke telefoontjes. Microsoft gaat niet elke gebruiker persoonlijk contacteren ivm beveiligingssoftware. Dit gebeurt via de automatische updates. De software wordt op deze manier voortdurend aangepast en beveiligd. Indien je een geregistreerde Windows versie gebruikt, heb je geen creditcard of andere gegevens nodig om software-updates te verkrijgen. Geef daarom zeker geen persoonlijke gegevens door zoals wachtwoorden, kredietkaarten of bankgegevens.

Jouw computer was onder controle van de oplichters, wat nu?

Indien de computer onder controle was van de oplichters verbreek je best meteen de internetverbinding. Voer vervolgens een volledige scan uit met een recente en up-to-date virusscanner. Op die manier kan je mogelijke malware ontdekken. Wijzig ook alle wachtwoorden (computer, internetaccounts, mailbox, facebook, ...) Wijzig ook mogelijke veiligheidsvragen die je hebt ingevuld om een nieuw wachtwoord te verkrijgen.

)

1.800 euro kwijt aan oplichters

VRIENDEN RESERVEREN VAKANTIEWONING, MAAR HOREN NIETS MEER VAN EIGENAARS

​​​

Geert De RyckeMaaike Poppe en Jill Heirman hebben ondertussen een nieuw huisje gevonden en kunnen met hun vrienden toch op vakantie vertrekken.

ZELE Maaike Poppe en haar vrienden zijn het slachtoffer geworden van oplichting. Op 30 juli zouden ze normaal vertrekken naar Issigeac in Frankrijk waar ze een huisje hebben gehuurd, maar een tweetal weken geleden stopte plots alle communicatie met de eigenaars van de vakantiewoning. “Het zag er allemaal zo professioneel uit, maar zelfs dat is geen garantie meer blijkbaar,” klinkt het.

Een zorgeloze vakantie moest het worden voor de 12-koppige bende in Frankrijk. Nu moeten ze in allerijl nog op zoek naar een nieuw vakantiehuisje in de hoop dat ze op 30 juli toch nog kunnen vertrekken. “Onze zoektocht begon vorig jaar in oktober al. Op de website van Homeaway, die vrienden ons hadden aangeraden, vonden we dit huisje met zwembad en dat leek ons echt de ideale locatie om naartoe te gaan,” aldus Maaike. Alles verliep goed, er was contact en het huisje werd geboekt. In februari werd al een voorschot betaald van 800 euro. Plots verdween het vakantiehuis van de website van Homeaway. “De website belde ons nadien om dit te melden en wij stelden hen toen de vraag of er fraude werd gepleegd. De website ontkende dit in alle tonen.”

​

Als uitgever van de vroegere industriële vakbladen van Industry Press rond maintenance, industriële pompen, logistiek, telecommunicatie en andere magazines  en organisatie van beurzen alsook de regie van Bedrijvig Limburg van de kamer van koophandel, zijn contacten binnen zowel industrie, organisaties, sociale sector als federaties heeft "Libellum" de nodige know-how om uw belangen te verdedigen.

U ontvangt graag onze Newsletter?

Mis geen enkele info!

Contact Libellum >

T: 0489/441905

E: vincent_minne@hotmail.com

Kantoor : Steamfactory

Erembodegemstraat 4

9300 Aalst

© 2017 Proudly created by Vincent Minne with Wix.com

Over ons.

Privacay. Gdpr

bottom of page